dilluns, 19 de maig del 2014

Ha mort Guillem Cifré




Guillem Cifré i Barrabín (Barcelona1952 - Barcelona17 de maig 2014) fou un dibuixant de còmicspintor i il·lustrador català.
Va començar la seva carrera en l'any 1974 a la revista Mata Ratos, a El Papus i al setmanari esportiu EL Hincha Enmascarado, per a dedicar-se posteriorment al còmic underground a les revistes El VíboraCairo (1981), El Paseante i Viñetas. Juntament amb Joan Navarro va fer els àlbums Modernas y profundas i El tío del final.
Col·labora també en la premsa escrita fent humorisme gràfic, i ha publicat tires o il·lustrat articles de l'AvuiLa VanguardiaEl Periódico de Catalunya i El MundoEl tío del final és un recull de dibuixos publicats a l'Avui entre els anys 2000 i 2003; Artfòbia aplega les il·lustracions publicades al suplement Cultura del mateix diari.
El seu treball es va basar en ritmes pausats i mecànics, reflex de la neurosi de la vida urbana. De dibuix molt estilitzat, la simplificació reforça el surrealisme de les situacions descrites.
L'any 2004 obtingué el premi Junceda d'humor gràfic pel seu àlbum El tío del final, i al 2006 per Artfòbia
El juny de 2009 fou guardonat amb el Premi Nacional de Còmic, concedit per la Generalitat de Catalunya, a la seva obra Artfòbia II per jugar amb les situacions de la vida quotidiana per convertir-les en una paradoxa.

font: wikipedia